Graniidi vastupidavus köögis ja omadused

Graniidi vastupidavus kriimustustele

Toetudes Moh´i Tugevuse Skaalale (1-10), kus 10 tähendab teemanti tugevust, asub graniit skaala 7-8 kohal. Graniit on küll äärmiselt tugev, kuid sellegi poolest kõik, mis on sama tugev või tugevam kui graniit, kriimustab seda. Näiteks, graniiti saab kriimustada graniidi endaga, teemantidega ning murtud krobelise servaga keraamikaga.
Enne kui asud prügikasti viskama oma lõikelaudu, pea meeles, et kuigi roostevabast terasest noad ei riku graniittasapinda, nüristab sellel lõikamine Su  noad ning nende eluiga väheneb oluliselt.

Vastupidavus plekkidele

Plekkide tekkimine oleneb paljuski sellest, milline on pinnatöötlus. Köögis kasutatakse tavaliselt poleeritud pinda, mis lisaks sellele et ta näeb ilus välja, on ka samal ajal kasulik, kuna pinna poleerimine ühtlustab pinda ning muudab selle vähem poorsemaks. Nii ei pääse vedelikud kivi sisse ning plekke ei jää.

Vastupidavus kuumale

Graniit on kuumakindel igapäevastes köögitingimustes. See tähendab, et kuumade pottide või muude küpsetusnõude asetamine otse graniittasapinnale ei kahjusta seda. Graniidile kahju teevad kuumused, mis on üle 500 kraadi. Millal oli viimane kord, kui kasutasite söögi valmistamisel selliseid temperatuure?

Hügieenilisus

Mõeldes köögi hügieenilisuse peale, tasuks valida graniidist tasapinna kasuks. Graniit on pea kõige paremini puhastatav materjal, olles 1000 korda paremini puhastatav ja selle võrra ka hügieenilisem kui plastikust laminaat.